Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Achter de Kazerne
Tien taaie bezoekers maken KV Mechelen in het slot twee punten afhandig

KV Mechelen ziet Roeselare in slotfase gelijkmaken

In de opener van de speeldag in eerste klasse B is KV Mechelen blijven steken op een gelijkspel. De winnaar van de eerste periode speelde niet zijn beste wedstrijd, maar de Camargo en De Witte zorgde wel tweemaal voor een Mechelse voorsprong. Roeselare sleepte met tien een punt uit de brand.

Lang deed geelrood er niet over om eens de ruimte in de rug van de bezoekende defensie te vinden. Het was Engvall die slim wegliep en van op de achterlijn teruglegde. De Camargo - dezer dagen scorend met de ogen dicht - stond op de juiste plaats om er 1-0 van te maken.

Verrips stelt eerste gelijkmaker uit

Roeselare was niet van slag. Het had de intentie om de controle over de partij over te nemen en dat lukte stelselmatig meer en meer. Aoulad leverde een prima voorzet af. De Smet kon koppen aan de tweede paal, maar mikte op Verrips.

Na een snel genomen vrije trap waren de bezoekers nog dichter bij de gelijkmaker. De Smet legde achteruit tot bij Dufour. De middenvelder viseerde de verste hoek. Verrips moest zich helemaal strekken. De individuele fouten stapelden zich op bij Mechelen. Eerst leed Mera te gemakkelijk balverlies, hierna was het de beurt aan Schoofs.

De Witte wist treffer Borry uit

Aoulad strafte de eerste misser nog niet af, het schot van de aanvaller ging net voorlangs. Borry vond wel de rechterbenedenhoek. Desalniettemin stond de thuisploeg snel weer op voorsprong. De Roeselaarse buitenspelval mislukte bij een vrije trap van Kaya. De Witte profiteerde met alle plezier.

Daarmee was de West-Vlaamse gretigheid nog niet in de kiem gesmoord, want  Dufour pakte kort na rust uit met een verdienstelijke trap. Verrips stond goed gepositioneerd om te kunnen pareren. Diezelfde Dufour liet zich dan weer van zijn slechtste kant zijn met een domme ingreep op Engvall. Scheidsrechter Boterberg liet de bezoeker zijn tweede geel karton zien.

Met een numierieke meerderheid op het veld had KV Mechelen de wedstrijd stevig in haar greep. Biebauw moest een schot van Storm uit zijn kooi ranselen. Bijker liet oog in oog met de ex-doelman van KV de 3-1 liggen.

In plaats van 3-1 nog 2-2

Met nog vier minuten op de klok dacht Gutierrez: waarom Van Acker er niet nog in gooien? Die had amper een half minuutje nodig om warempel de 2-2 te scoren. KV zette nog wel aan in de slotminuten, maar de 3-2 werd van de lijn gehaald.