Datum: 19/01/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Westerlo én gemiste penalty houden Beerschot Wilrijk op gelijkspel, KV Mechelen wrijft zich in de handen
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Antwerpen

Beerschot Wilrijk komt niet verder dan gelijkspel tegen Westerlo

Dante Vanzeir ging in Beerschot Wilrijk-Westerlo van held naar antiheld. De huurling van KRC Genk maakte de 1-0, maar miste in het absolute slot nog een penalty.

Het was de thuisploeg die het best aan de debatten begon. Beerschot Wilrijk speelde op het erbarmelijke veld toch enkele kansen bij elkaar en al in de vijfde minuut was het bingo op het Kiel. Een hoekschop van Maes kwam helemaal tot bij Dante Vanzeir en die nam de bal prinsheerlijk op de slof, 1-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht bij de thuisploeg, dat toch met De Mets én Van Hyfte aan de aftrap kon komen, maar na een kwartier begon het opnieuw wat te rammelen. Westerlo kreeg iets meer vat op het spel en bij de eerste de beste kans was het raak voor de troepen van Bob Peeters.

Antunes, die nog maar voor het eerst in de basis stond, buffelde een goeie hoekschop van de vinnige Abrahams voorbij Vanhamel in doel. Voor het overige kregen we in die eerste helft niet veel meer te zien, al claimde Beerschot Wilrijk nog een penalty na vermeend handspel.

De tweede helft begon met een dot van een kans voor Westerlo, Van Eenoo stuurde Abrahams het straatje in, maar die kwam een goed uitgekomen Vanhamel op zijn weg tegen. Beerschot Wilrijk nam daarna het commando opnieuw over, Maes knalde onder meer een vrije trap op de lat.

Antiheld Vanzeir

Het echte venijn zat in het slot, toen Vanzeir, die eigenlijk net vervangen zou worden, het mocht proberen van op de stip. Hij tekende voor een slap balletje in de armen van Van Langendonck. De doelman -die eerder ook al een goeie parade in huis had op een kopbal van Van Hyfte- nam zo revanche. Zijn voormalige supporters slingerden hem de hele match verwensingen naar het hoofd.

Prychynenko zorgde nog voor een kanonskogel op de paal, maar verder kwam de thuisploeg niet. Gemiste kans dus, voor Beerschot Wilrijk, dat zo op gelijke hoogte blijft met KV Mechelen.