Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend wist Antwerp opnieuw de drie punten te pakken. Treffers van Mbokani en Refaelov volstonden om Zulte Waregem opzij te zetten. Het duo was andermaal van goudwaarde voor de Great Old.

Eind augustus kwamen Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov aan op de Bosuil. Vanaf toen was het duidelijk dat de oudste club van het land een gooi zou doen naar PO1. Het seizoen ervoor werd het net niet door gebrek aan creativiteit, maar daar moesten beide heren verandering in brengen.

Geslaagd zonder twijfel

Mbokani hadden we 40 minuten nog niet gezien in de wedstrijd tegen Zulte Waregem, maar enkele minuten voor de pauze had hij toch weer een treffer beet. De aanvaller liep slim weg van zijn verdediger en tikte simpel binnen. Enkele minuten na de koffie deed Refaelov ook de netten trillen. Een mooie ingestudeerde vrije trap en het stond 0-2!

Het is duidelijk dat zij het verschil maken in wedstrijden waar het wat moeilijker loopt. Ook net voor Nieuwaar, in de wedstrijd tegen Moeskroen, maakten zij het verschil. Toen scoorde Mbokani twee treffers en hielp hij Antwerp aan de drie punten.

De statistieken van beide heren mogen gezien worden. Mbokani heeft ondertussen zes treffers en zes assists op de teller staan. De Israëliër scoorde er al 7 en heeft 2 assists achter zijn naam.

De oudste club van het land was vorig seizoen al een sterke tegenstander. Met Bolat, Haroun, Owusu en Arslanagic had het al enkele krijgers in huis, maar de extra kwaliteit van Mbokani en Refaelov zijn nodig om het verschil te maken, zo blijkt.