Stadion: Diaz Arena
Wat een spanning! Bezus knalt Gent na penalty's naar de Bekerfinale
Sander De Graeve

AA Gent mag naar de finale

Het werd net als in de eerste confrontatie tussen KV Oostende en AA Gent een beklijvend kijkstuk. Oostende kwam al snel op een dubbele voorsprong, maar AA Gent sleepte in een dol slot toch nog verlengingen uit de brand. Na penalty's trok Gent aan het langste eind.

Het was toch een verrassing, die driemansverdediging bij Gent. Haast iedereen had verwacht dat Thorup voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen zijn beproefde opstelling zou gebruiken, maar de Deen wou duidelijk verrassen. Met Odjidja, Sorloth, Souquet, Asare en Bezus bracht hij zoals verwacht heel wat nieuwe namen die in Kortrijk nog rust kregen.

Bij de thuisploeg koos Gert Verheyen voor zijn beproefde recept, al kreeg De Sutter met Zivkovic nog een tweede spits in steun naast zich. Het was ook de ervaren aanvaller die de netten al snel deed trillen. Op een gedevieerde hoekschop sprong hij hoger dan iedereen en knikte hij onhoudbaar binnen. 1-0 en Oostende in het delirium.

Qua slaagpercentage op hoekschoppen kon AA Gent een puntje zuigen aan de Kustboys, op drie hoekschoppen scoorde Oostende één keer, Gent had er zeventien, maar wrong die allemaal -de schuldige was vooral Bezus- de nek om. In de eerste helft moest doelpuntenmaker De Sutter al naar de kant wegens een rugblessure. Zijn vervanger liet meteen de 2-0 optekenen.

Stroef Gent keert toch terug

Het draaide immers niet in dat systeem met drie achterin bij Gent en Sakala kon zomaar op links doorgaan. Vanlerberghe zorgde voor de mooie pas, de Afrikaan knalde enig mooi in de verste hoek binnen. Het leek toen al over en out voor AA Gent, dat dankzij een hersenschudding van Plastun wel eindelijk terug met vier achterin ging spelen.

De hele tweede helft zag het ernaar uit dat KV Oostende dit vast zou houden, maar een dolle slotfase besliste daar anders over. Eerst knalde Sorloth in de korte hoek Gent tot op één doelpunt en diep in extra tijd kopte Bezus de gelijkmaker tegen de touwen.

Verlengingen dus en daarin bleef AA Gent het overwicht behouden. Gescoord werd er niet in de eerste verlenging en dat was vooral te danken aan een goeie Dutoit. Hij was samen met Vanlerberghe de beste man op het veld. Geen doelpunten ook in de tweede verlenging en dus penalty's.

Penalty's

De eerste twee gingen binnen, maar daarna misten Coopman en Milovic voor Oostende en Chakvetadze voor Gent. Sorloth scoorde wel, dus stond Gent op voorsprong na drie strafschoppen. De volgende jongens misten allemaal niet dus lag de druk op de jonge schouders van Jonathan David. Hij miste en moest getroost worden. Ook Vandendriessche miste en Bezus mocht het oog in oog met Dutoit afmaken. De doelman zat er nog bij, maar Gent gaat naar de finale!