Genk kent bijzonder moeilijke avond tegen Waasland-Beveren
Robby Morren
Robby Morren vanuit Beveren

KRC Genk wint met 1-2 tegen Waasland-Beveren

Racing Genk heeft na de uitschuiver tegen Moeskroen kunnen aanknopen met een felbevochten overwinning op het veld van Waasland-Beveren. De Limburgers zetten een vroege 1-0 achterstand om in een 1-2 zege.

Bij Racing Genk moest doelman Nordin Jackers opnieuw plaatsmaken voor Vukovic. Neto Borges, die vorige week geen al te beste punten scoorde verhuisde naar de bank en Casper De Norre mocht voor Genk debuteren in de JPL. Pozuelo keerde terug uit schorsing. Bij Waasland-Beveren was er een basisplaats voor Jur Schryvers die de geschorste Massop verving.

Het balbezit was voor KRC Genk, maar het doelgevaar voor Waasland-Beveren. Tijdens de eerste helft konden de Limburgers het balbezit niet één keer omzetten in een uitgespeelde doelkans. De 1-0 voorsprong voor de thuisploeg aan de rust was dan ook niet onverdiend te noemen.

De partij was dik 10 minuten ver toen Boljevic een mooie goal scoorde na vrije trap. Hij nam de bal half in de lucht op de slof en plaatste voorbij een kansloze doelman Vukovic tegen de touwen. Philippe Clement herkende zijn eigen ploeg niet meer en we kunnen ons inbeelden dat er een hartig woordje gesproken is tijdens de rust.

Genk begon alleszins een stuk snediger aan het tweede bedrijf. Samatta stuitte al snel op Davy Roef en na 59 minuten stond de gelijkmaker op het bord toen Samatta een hoekschop van Malinovskyi hard binnen kopte.

Daarna barstte de wedstrijd helemaal open en ging het snel op en neer. Er kwamen mogelijkheden langs beide kanten, al had de thuisploeg de beste kansen op de zege met een kopbal van Ampomah en een schot van Boljevic.

De winnende goal van Pozuelo na een leuk nummertje van Malinovskyi in minuut 83 was dan ook zeer hard voor de troepen van Adnan Custovic. Wel een belangrijke driepunter voor Racing Genk met het oog op de komst van Standard.