? Lionel Messi behoedt met 2 goals Thomas Vermaelen en Barça van nederlaag

Bart Ver Elst

FC Barcelona heeft zaterdagavond kostbare punten laten liggen tegen Valencia. In het eigen Camp Nou moest Lionel Messi himself na rust een 0-2 achterstand goedmaken. Het werd uiteindelijk een puntendeling: 2-2.

Thomas Vermaelen kreeg van Ernesto Valverde een plek in de basiself, maar onze landgenoot moest met lege ogen aanzien hoe zijn ploeg na 32 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. Gameiro opende de score voor Valencia, Parejo verdubbelde vanaf de stip.

Na rust kreeg Barcelona een strafschop. Een klusje voor superster Lionel Messi, die Neto de verkeerde kant uitstuurde. Voor de Argentijn was het zijn 50e penaltydoelpunt in La Liga. Even voorbij het uur zorgde diezelfde Messi met een fraai afstandschot voor de 2-2.

Barcelona ging nog op zoek naar de zege, maar morste met de kansen en bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Het telt in het klassement 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Atlético Madrid, dat zondagavond op het veld van Real Betis een gouden zaak kan doen.