Stojanovic duwt Lokeren piepedood in de absolute slotfase!
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk

Sporting Lokeren leek op weg naar een punt op bezoek bij KV Kortrijk

De andere uitslagen in de degradatiestrijd zijn Lokeren ongunstig en zelf keek het ook in de absolute slotfase tegen een nederlaag aan.

KV Kortrijk ontving de rode lantaarn in het Guldensporenstadion en bracht meteen Gent-huurling Koita aan de aftrap. Ook Avenatti en Ouali, die beiden een transfer door de neus geboord zagen, zaten in de kern, de boomlange aanvaller startte zelfs aan de partij.

KV Kortrijk begon ook goed tegen een -in de eerste helft- rotslecht Lokeren. De Kerels kregen heel wat kansen, met onder meer een bedrijvige Koita, maar konden de weg naar doel maar niet vinden. Lokeren leek de rust te gaan halen met een brilscore, maar vlak voor de koffie zorgde Avenatti toch knap voor de 1-0. Hij kreeg een bal van Koita, nam die mooi aan en schoof het leer voorbij Verhulst in het hoekje.

Verhulst? Jawel, Davino Verhulst kreeg de voorkeur op Ortwin De Wolf in het Lokerse doel. Ook Reznicek verkaste naar de bank. Veel zagen we van zijn vervanger Saroka niet in die eerste helft, maar dat zou nog veranderen. Na de koffie was Lokeren iets steviger en kwam het ook aan een paar kansen.

Op een doorgekopte hoekschop stond hij moederziel alleen en kon hij laconiek de gelijkmaker binnenduwen. Het was hét sein voor KV Kortrijk om opnieuw door te duwen, maar Ezekiel, Van Der Bruggen, Golubovic en De Sart kregen de bal maar niet over de doellijn. Verhulst moest zich een paar keer onderscheiden.

Dan toch Stojanovic!

In minuut 94 leek het kalf verdronken voor KV Kortrijk, maar daar was toch nog Jovan Stojanovic. Hij kon de bal over de doellijn werken na alweer een goeie redding van Verhulst. Heel zuur voor Lokeren.