Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Edmond Leburton
Beerschot Wilrijk hijst zich weer naast grote concurrent, ook doelsaldo zorgt niet voor onderscheid

Beerschot Wilrijk na zege in Tubeke nu echt helemaal gelijk met KV Mechelen

Beerschot Wilrijk stond zondagnamiddag in het Leburtonstadion tegenover Tubeke en moest winnen om opnieuw mee aan de leiding te komen in de tweede periode. Na negentig minuten was de opdracht volbracht. Door de 1-3-score hebben Beerschot Wilrijk en KV Mechelen nu ook hetzelfde doelpuntensaldo.

De wedstrijd kwam nogal moeizaam op gang, ook door de spelonderbrekingen. Bovendien was het niet het beste Beerschot Wilrijk dat aan het werk was in het Leburtonstadion. Na ruim een kwartier had er wel een bezoekende voorsprong op het bord kunnen staan. Noubissi vergat Tissoudali aan te spelen en liep zich vast op Goudiaby.

Nadat Defourny onder een hoekschop van Maes doorging, kopte Dom aan de tweede paal naast. Agyiri zorgde voor een Tubeekse tegenprik en schoot niet ver naast. Een paar minuten later stond Tissoudali aan de overzijde helemaal vrij na een pass van Vanzeir. Het werd een simpele intikker voor Tissoudali, de bal vol raken was zelfs niet nodig.

Goedkope strafschop

Het Beerschots feestje was wel van korte duur. Nemane zette immers een fraaie dribbel op en kwam in duel met Van Den Bergh en Maes. Hoewel de aanvaller van Tubeke nogal gemakkelijk neerging, ging de bal wel op de stip. Schuster kwijtte zich van zijn taak: 1-1 en alles weer te herdoen.

Ook de aanvangsfase van de tweede helft bracht weinig beterschap, tot plots een nieuwe voorsprong voor Beerschot Wilrijk uit de lucht kwam vallen. Van Den Bergh verstuurde een prima dieptepass en de lokale defensie had Vanzeir niet in de gaten. De Genk-huurling maakte het prima af.

Afgekeurd doelpunt

Een tweede terugkeer van de thuisploeg zat er zelden in, maar via Naah had het wel zover kunnen komen. De Ghanees tikte binnen, maar stond ook buitenspel. Kort hierna ontnam Touré zijn ploeg een volwaardige kans om nog iets te halen door na een opstootje nog even fiks te gaan duwen. Een rode kaart was zijn deel. Goudiaby kon nog wel eens trappen vanuit de zestien. Meer dan een hoekschop leverde het niet op.

Twee leiders nek-aan-nek

Aan de overkant viel er wel nog een doelpunt. Placca profiteerde van Tubeeks balverlies en maakte er 1-3 van. Zo hebben Beerschot Wilrijk en KV Mechelen in de tweede periode niet alleen evenveel punten, maar ook hetzelfde doelpuntensaldo.