? Spektakel in Sevilla: in minuut 85 met een mannetje minder 0-2 achter staan en toch nog een punt uit de brand slepen

Hannes Van Gael

Sevilla heeft de rol bovenin al een tijdje moeten lossen en zondagavond leek het op en nieuwe nederlaag af te stevenen in La Liga. Leek, want in de ultieme slotfase was er nog een miraculeuze ommekeer.

Het thuispubliek zag hoe Orellana de bezoekers na een kwart wedstrijd op voorsprong zette. Na de 0-2 van Charles Días zag het er nog slechter uit voor Sevilla en bij de rode kaart van Banega in minuut 84 leek alle hoop verloren. Maar in voetbal kan alles en dat werd in de krankzinnige slotfase van dit duel nog maar eens duidelijk.

Eerst wurmde Ben Yedder zich door de verdediging van Eibar om daarna de bal onder de bezoekende doelman te schuiven. In minuut 92 bezorgde Sarabia het Sánchez-Pizjuán Ramón stadion een delirium door de onverhoopte 2-2 tegen de touwen te schieten.