CL: PSG mist zijn sterren niet en zet kansloos Man United terug met de voeten op de grond, AS Roma sprokkelt kleine bonus

De Champions League ontwaakte vanavond uit zijn winterslaap. Met Manchester United tegen Paris Saint-Germain stond er al meteen een droomaffiche op het programma. In die andere zestiende finale nam AS Roma het op tegen FC Porto.

Manchester United is aan een uitstekende reeks bezig onder Ole Gunnar Solksjaer (10x winst in 11 wedstrijden). Zo werd Fulham afgelopen weekend nog in de pan gehakt. De goedlachse Noor zorgde voor een nieuwe wind op Old Trafford en de verwachtingen binnen United waren dan ook hoog voor de komst van de sterren uit Parijs.

Euforie bij Man U, zorgen voor PSG

PSG daarentegen had heel wat meer kopzorgen naar aanleiding van de belangrijke Europese partij. Zo moest coach Tuchel zowel Neymar als Cavani missen. Di Maria nam de positie over van Neymar en Mbappé speelde centraal diep in de spits in de plaats van Cavani. Thomas Meunier was er niet bij. Romelu Lukaku startte op de bank voor de thuisploeg.

Viriele eerste helft

De wedstrijd begon aan een rotvaart en het spel ging goed op en neer. Grote kansen bleven uit tot Mbappé op het halfuur alleen voor De Gea verscheen, de helft van Old Trafford zag de bal al binnengaan maar het leer ging wel degelijk naast. De eerste helft was bijzonder potig met gele kaarten voor Kimpembe, Draxler, Young en Pogba.

Oppermachtig PSG

De tweede helft werd volledig gedomineerd door de bezoekers en de kansen bleven dan ook niet uit. Het was uiteindelijk centrale verdediger Kimpembe die de rekening opende van de Parijzenaars. Mbappé zette een halfuur voor affluiten de 0-2 eindstand op het bord na een subiel passje van Di Maria. The Red Devils konden nog meer averij oplopen, maar het bleef bij 0-2. Lukaku en co hebben een klein mirakel nodig om de achtste finales van de Champions League te bereiken.

Krappe zege AS Roma

In die andere zestiende finale was AS Roma met 2-1 te sterk voor FC Porto. Zaniolo scoorde twee keer voor de thuisploeg en is met zijn 19 jaar de jongste speler die twee keer raak trof in de Champions League.

De treffer van Adrián López 10 minuten voor tijd zorgde wel voor de domper op de Romeinse feestvreugde. Het belooft dus nog bijzonder spannend te worden in Porto begin maart voor de terugwedstrijd.