? Dappere vierdeklasser houdt een helft stand tegen Manchester City dat De Bruyne niet nodig heeft om door te stoten

Hannes Van Gael

Manchester City had geen Rode Duivels nodig om afstand te nemen van vierdeklasser Newport Coutny in de vijfde ronde van de FA Cup. Het werd 1-4.

Pep Guardiola kon geen beroep doen op de geblesseerde Kompany en ook Kevin De Bruyne moest niet rekenen op een basisplaats. Hij was wel fit, maar de drie plekjes op het middenveld werden ingenomen door Fernandinho, David Silva en youngster Phil Foden.

De eerste helft kwam City niet tot scoren tegen Newport County, maar na de rust werd het klasseverschil meer dan duidelijk. Sané scoorde en ook Foden toonde waarom hij in de basis mocht starten. Hij lukte de 0-2 en de 1-3. Amond was de doelpuntenmaker voor de vierdedivisionist. Mahrez zorgde voor de 1-4 eindstand.