? HERBELEEF: Club Brugge verdedigt met succes een 2-1 zege in Europa

Sam Suttels
Sam Suttels

Vanavond staat Club Brugge voor zijn terugmatch in de zestiende finales van de Europa League in en tegen Salzburg. De West-Vlamingen verdedigden in het verleden al vijfmaal met succes een 2-1 voorsprong in Europa. Wij blikken terug op de laatste twee keer dat ze hierin slaagden.

Besiktas (2015-2016)

In maart 2015 treft Club Brugge het Turkse Besiktas in de achtste finales van de Europa League. De Turken waanden zich vooraf al zegezeker, maar hoogmoed kwam voor de val. Club won de heenmatch in eigen huis met 2-1 en reisde een week later af naar een ware heksenketel in Istanbul.

Ramon Motta bracht de thuisploeg vlak na rust in extase, maar de vreugde was van korte duur. De Sutter zorgde eerst voor de gelijkmaker en Bolingoli rijfde nadien met twee goals de Brugse kwalificatie voor de kwartfinale binnen.

Dortmund (2003-2004)

In de jaargang 2003-2004 moest Club Brugge met de Duitse topploeg Borussia Dortmund zien af te rekenen in de laatste voorronde van Champions League. Op Jan Breydel werd de eerste wedstrijd gewonnen met 2-1. In het Westfalenstadion stond er na 90 minuten ook 2-1 op het scorebord. In de verlengingen vielen geen goals meer en dus moesten penalty's uitsluitsel brengen. Daarin ontpopte Tomislav Butina zich tot de grote held.

De andere drie ploegen waartegen de West-Vlamingen doorstootten na een 2-1 zege in de heenmatch zijn Steaua Boekarest (1976-1977), Sligo Rovers (1994-1995) en Sankt Gallen (2000-2001).