VAR liet andermaal van zich horen in CL in zowel positieve als negatieve zin

Manuel Gonzalez

De Champions League-duels Schalke 04-Manchester City en Atlético Madrid-Juventus gisteren stonden bol van de discutabele fases. Wij namen ze even onder de loep voor u.

Ondermaats in Schalke-City

Otamendi maakte in minuut 38 hands op een schot van Caligiuri. Scheidsrechter Del Cerro Grande gaf in eerste instantie hoekschop, maar na een overleg van meerdere minuten met de VAR besloot de ref bal op de stip te leggen. Opmerkelijk: Del Cerro Grande ging niet kijken naar de beelden. Dat kon ook niet, want de monitor aan de zijlijn haperde.

Nieuwe strafschop voor de thuisploeg op slag van rust wanneer Fernandinho Sané (Schalke) iets te innig omhelsde. Opnieuw een uiterst discutabele beslissing. Zowel de ljnrechter als de VAR merkte nipt buitenspel niet op.

City mocht zich dus bekocht voelen, al won het de wedstrijd wel nog met 2-3 na twee doelpunten in een dolle slotfase. De VAR ging ook niet kijken toen Sterling zijn rechtstreekse tegenstander een (lichte) por gaf bij de winning goal.

Goede ingrepen in Atlético-Juve

Ref Zwayer wees op het halfuur naar de stip na een fout op Diego Costa. De VAR zag dat de fout buiten de 16 meter werd gemaakt en dus kwam de Duitser op zijn stappen terug.

En ook twintig minuten voor affluiten greep de VAR terecht in. Morata kopte binnen, maar maakte voorafgaand aan de goal een duwfout die de scheidsrechter was ontgaan.

Atlético verwierf daarna nog een mooie uitgangspositie na late treffers van centrale verdedigers Gimenez en Godin. Bij die eerste claimde Juve ook een overtreding, maar het theater van Bonucci was niet overtuigend genoeg.