Datum: 22/02/2019 20:30
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Ontketende Buffalo's knijpen Standard in eerste helft dood, Sorloth en Bronn de uitblinkers
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent won verdiend van Standard in de Ghelamco Arena

De Gentse supporters hebben nog eens kunnen juichen na de nederlagen tegen Moeskroen en Waasland-Beveren. In de topper tegen Standard was AA Gent wél op de afspraak.

De Buffalo's duwden Standard helemaal achteruit en het was vooral dankzij Zinho Vanheusden én een uitstekende Ochoa dat het nog lang 0-0 bleef in de Ghelamco Arena. AA Gent, dat het zonder Asare moest stellen en dus Thibault De Smet op de linksachter zette, moest wachten tot het einde van de eerste helft eer de 1-0 op het bord stond.

David vond Sorloth volledig vrij aan de rand van de zestien en de Noor knalde het leer in de rechterbenedenhoek. Vanop de tribune keek zijn landgenoot Ole Martin Arst goedkeurend toe. Gent duwde daarna het gaspedaal nog wat in en een door een Luiks hoofd doorgekopte vrije trap van Dompé kwam bij Bronn, die niet meer kon missen.

Guillermo Ochoa had er toen al een paar gemaakte doelpunten uitgehaald, maar zijn strafste kunstje kwam op slag van rust. Sorloth vond Yaremchuk met een perfecte voorzet, maar Ochoa kon de kopbal van de Oekraïense spits nog keren. Wat een wereldsave van de Mexicaan.Rusten bij een geeneens overdreven 2-0 voorsprong voor de thuisploeg, al had Standard wel een kans via Carcela, die een kanonskogel over zag zoeven.

Na de koffie kreeg Standard de bal wél tegen de touwen, maar het doelpunt van Emond werd afgekeurd wegens buitenspel. Ochoa moest zich daarna nog een paar keer onderscheiden en hield zo het derde doelpunt van Gent er nog uit. Het werd nog spannend nadat een goal van Emond uit de lucht kwam vallen. Bronn en Marin kregen nog geel na een opstootje waardoor de verdediger geschorst is voor de volgende match.

AA Gent hield de voorsprong vast en na nederlagen tegen Moeskroen en Waasland-Beveren kon het Standard wel over de knie leggen.