Parijs geniet opnieuw van de Kylian Mbappé-show, afwezigheid Meunier geen probleem

Voor de spelers en fans van PSG is de Ligue 1 één langgerekt feest. Zeventien punten voorsprong tellen ze nu al op eerste 'achtervolger' Lille en dat is nog altijd met een match minder gespeeld. Middenmotor Nîmes kon de leider niet veel in de weg leggen. Mbappé was weer het grootste feestvarken.

Geen Thomas Meunier te bespeuren in de opstelling bij PSG. De Rode Duivel was al enkele weken buiten strijd, maar het was aangekondigd dat hij tegen Nîmes weer in de selectie zou zitten. Coach Tüchel besloot dan toch om hem nog aan de kant te houden, meer dan waarschijnlijk uit voorzorg.

Tijdens de wedstrijd hielden de bezoekers het toch meer dan een halfuur vol. Dan liet Mbappé al een eerste keer de netten trillen, maar de VAR werkte niet mee: een eerste feestje even uitgesteld. Niet voor lang, maar het was dan wel een ploegmaat die als eerste op het scorebord kwam. Christopher Nkunku kreeg vijf minuten voor rust de openingsgoal achter zijn naam.

Mbappé neemt twijfels weg

In de tweede helft was het dan wel aan de Franse sterspeler. Met ruim twintig minuten op de klok haalde de sneltrein van PSG alle twijfels weg. Lange tijd leek het bij 2-0 te blijven, maar in de slotminuten deed Mbappé er toch nog eentje bij.