Felbeladen PL-topper eindigt zonder goals, City lachende derde

Sam Suttels
Sam Suttels
| 1 reacties

Het was reikhalzend uitkijken naar het treffen tussen Manchester United en Liverpool vanmiddag, een van de meest beladen wedstrijden van het jaar.

De troepen van Ole Gunnar Solskjaer hoopten rivaal Liverpool een hak te kunnen zetten in "The Hate Game" en wilden de ingeslagen weg naar boven verder zetten.

Kansarme wedstrijd

Landgenoot en Rode Duivel Romelu Lukaku stond 90 minuten op het veld. Uiteindelijk werd het een kansarme wedstrijd waarin geen van beide ploegen tot scoren kwam, City was de lachende derde. De stadsgenoot van United telt na de puntendeling slechts een puntje achterstand meer op koploper Liverpool.

Opvallend: nog voor de rust had de thuisploeg al zijn wissels al opgebruikt en ook Klopp moest op het halfuur al noodgedwongen ingrijpen. Verder is De Gea de eerste keeper die er dit seizoen in slaagt om Liverpool van een doelpunt in een wedstrijd buitenshuis te houden in de Premier League.

Arsenal opnieuw vierde

Op datzelfde moment gaf Arsenal Southampton partij at the Emirates. The Gunners hadden hun schaapjes net over het kwartier al op het droge na goals van Lacazette en Mkhitaryan. Het zou bij 2-0 blijven. Arsenal doet dankzij de zege haasje over met Man Utd en bezet opnieuw de vierde plek in het klassement.