? Messi speelt zijn 40ste Clásico: een overzicht van zijn meest memorabele duels tegen Real

Lode Nuyts
Lode Nuyts

Lionel Messi betwist woensdagavond zijn 40ste Clásico. De Argentijnse vedette speelde al vaak een hoofdrol in het belangrijkste duel ter wereld. Een top drie van zijn meest iconische Clásico-momenten.

Woensdagavond is het zover: Lionel Messi stapt voor de 40ste keer het veld op tegen Real Madrid. In het verleden blonk de Vlo al vaak uit tegen de aartsrivaal.

Zo leverde Messi in de hele Clásico-geschiedenis het meeste assists (14) én scoorde de Argentijn het meeste doelpunten, 26 in totaal. Straks opnieuw showtime in Bernabéu? Hieronder alvast een top drie van zijn meest iconische Clásico's.

1. 10 maart 2007: Barcelona 3-3 Real Madrid

In zijn allereerste Clásico in Camp Nou zet Messi meteen de toon. Het is de derde keer dat hij op het veld staat tegen Real maar de eerste keer in eigen huis. Barca komt na 5 minuten al op achterstand door een doelpunt van Van Nistelrooy. Na 11 minuten hangt de Argentijnse dribbelkont de bordjes gelijk.

Nog geen twee minuten later zet Van Nistelrooy de Madrilenen opnieuw op voorsprong. 25 minuten later knalt Messi Barca weer op gelijke hoogte nadat hij een afvallende bal na een actie van Ronaldinho staalhard binnenknalt.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd lijken de Madrilenen op weg naar winst in Camp Nou nadat Sergio Ramos hen op voorsprong zette. Dat was echter buiten Leo gerekend: de Argentijn maakte in het absolute slot zijn hattrick compleet en hield een puntje thuis. Een aardig debuut in Camp Nou tegen Real Madrid lijkt ons.

2. 27 april 2011: Real Madrid 0-2 Barcelona

De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoetten in het kampioenenbal was Messi de grote boosdoener voor Real. In de heenwedstrijd van de halve finale zette de kleine balvirtuoos zijn team op weg naar de finale.

Op het uur kreeg Real-verdediger Pepe een rode kaart. Voor Messi en zijn maats het sein om Real al in de heenwedstrijd uit te tellen. De Vlo himself besliste diep in het slot de partij en scoorde twee keer in Bernabéu. Vooral het laatste doelpunt was om van te smullen: na een fantastische dribbel tikte hij de bal in de verste hoek. De verdediging stond erbij en keek ernaar, vintage Leo Messi.

3. 23 maart 2014: Real Madrid 3-4 Barcelona

Op 23 maart schiet Messi zich in een lijstje met mannen die twee hattricks wisten te maken in de Clásico-geschiedenis. Voorlopig slaagde er niemand in om meer dan twee keer een hattrick te scoren in duels tussen beide teams.

Barca kwam al vroeg in de partij op voorsprong via Iniesta. Benzema zette de Koninklijke daarna snel op een 2-1 voorsprong. Vlak voor rust prikte Messi tegen en hing hij de bordjes weer gelijk. Na rust maakte Ronaldo vanop de stip de 3-2.

Daarna was het twee keer de beurt aan Messi vanop elfmeter. Ook de Argentijn faalde niet en zette beide pingels om. Voor Messi zijn allereerste hattrick in Bernabéu, meteen goed voor drie belangrijke punten in de titelstrijd.