? HERBELEEF: vijf memorabele Clásico's in Bernabéu

Sam Suttels
Sam Suttels
| 2 reacties

Morgenavond staat de terugmatch in de halve finale van de Copa Del Rey tussen Real Madrid en Barcelona op het menu. Na het 1-1 gelijkspel in Camp Nou twee weken geleden is alles nog mogelijk. In het weekend bekampen ze elkaar opnieuw. Wij selecteerden voor u vijf memorabele Clásico's in Bernabéu

Real Madrid-Barcelona: 2-3 (23/04/2017)

Op speeldag 33 twee seizoenen geleden kwam Barcelona 2-3 winnen in Bernabéu. Net voor het halfuur bracht Casemiro De Koninklijke op voorsprong, vijf minuten later hing de onvermijdelijke Messi de bordjes alweer in evenwicht. Een kwartier voor tijd maakte Rakitic de 1-2 en na een rode kaart voor Ramos net erna leek de wedstrijd gespeeld.

Dat was echter zonder James Rodriguez gerekend. De Colombiaan stond amper drie minuten tussen de lijnen toen hij in minuut 85 de gelijkmaker scoorde. Een punt thuishouden lukte in extremis toch niet: Messi zorgde met z’n tweede van de avond voor de Catalaanse overwinning. Na dat doelpunt trok hij zijn shirt uit en toonde hij het ostentatief aan het hele stadion.

Real Madrid-Barcelona: 0-4 (21/11/2015)

Op speeldag 12 van het seizoen 2015-2016 liet Barcelona geen spaander heel van de Madrilenen in eigen huis. Opvallend: het had daar Messi zelfs niet eens voor nodig. De Argentijn viel pas in bij een 0-3 stand. Suarez en Neymar voor rust en Iniesta net erna hadden toen al gescoord. Suarez stak het mes nog wat dieper in de wonde door de 0-4 tegen de netten te prikken.

Real Madrid-Barcelona: 3-4 (23/03/2014)

Eind maart 2014 vielen er maar liefst zeven goals te noteren in Bernabéu. Iniesta zorgde voor een vroege 0-1, Benzema maakte de openingsgoal volledig ongedaan met twee treffers op vier minuten. Vlak voor rust deed Messi op zijn beurt die voorsprong teniet.

Tien minuten na rust zette Ronaldo Real opnieuw op voorsprong vanop de stip, maar na een rode kaart voor Ramos en een benutte penalty door Messi ging het mis voor de thuisploeg. Een gelijkspel leek in de maak, tot Messi zijn hattrick vijf minuten voor affluiten vervolledigde met een nieuwe elfmeter.

Real Madrid-Barcelona: 2-6 (2/05/2009)

Ondertussen zijn we aanbeland bij de meest doelpuntrijke wedstrijd uit het lijstje. Net iets minder dan tien jaar geleden verkocht Barcelona Real een serieuze oplawaai voor eigen volk.

Higuaín opende nog wel de score, maar dankzij goals van Henry, Puyol en -u kan het al raden- Messi trokken de bezoekers met een comfortabele 1-3 de kleedkamers in. Ramos zorgde met de 2-3 opnieuw voor spanning, zij het voor heel even. Er volgden nadien wederom drie Catalaanse goals via Henry, Messi en Piqué, met een bikkelharde 2-6 eindstand als resultaat.

Real Madrid-Barcelona: 4-1

Afsluiten doen we met een match waarin Real Barça in de pan hakte met 4-1, tevens de laatste keer dat Real de Catalaanse rivaal thuis met minstens drie goals wist te kloppen. Goals van Raúl, Robben, Higuaín en van Nistelrooy luidden de pandoering in, Henry scoorde in de absolute slotfase de eerredder. Opvallend: Barcelona vormde vooraf een erehaag, Real was al zeker van het kampioenschap dat jaar.