UPDATE: scorende Denayer naar halve finale, klein voordeel voor Castagne en co in de terugwedstrijd

Hannes Van Gael

Jason Denayer en Olympique Lyon ontvangen Caen in de kwartfinale van de Coupe de Franse en in de Italiaanse beker staan ze al een ronde verder. Castagne en zijn ploegmakkers van Atalanta geven daar Fiorentina partij.

De ploeg van Castagne begon veruit het beste aan de partij. In minuut 16 en minuut 18 bediende Ilicic respectievelijk Gomez en Pasalic, goed voor een dubbele voorsprong op verplaatsing in twee minuten. Maar hoe snel je een voorsprong kan grijpen, zo snel kan je hem ook verliezen. Via Chiesa (33') en Benassi (36') knokte de thuisploeg zich weer in de wedstrijd.

Marten de Roon bracht de mannen uit Bergamo voor een tweede keer op voorsprong en opnieuw konden ze die niet vasthouden. Muriel tekende voor de 3-3 en zo heeft Atalanta een licht voordeel in de terugwedstrijd met drie gescoorde doelpunten buitenshuis.

Coupe de France

Memphis Depay staat al een tijdje droog bij Olympique Lyon, maar een medespeler bedienen is hij nog niet verleerd. Een voorzet van de Nederlander bereikte het hoofd van Jason Denayer en die opende de score. Er is geen terugwedstrijd, dus Lyon staat op een helft van de halve finale van de Franse bekercompetitie.

Iets meer doelpunten en spektakel in de tweede helft. Na nog geen vier minuten verdubbelde Cornet de score. Dan was het een poos wachten en met nog ruim tien minuten op de klok maakte Ninga het weer spannend. Djiku maakte het de thuisploeg daarna iets makkelijke door rood te pakken en twee minuten later maakte Memphis Depay een einde aan zijn doelpuntendroogte.

Lyon bekert zo verder. Gisteren al schakelde PSG Dijon uit en eerder vandaag knikkerde Rennais Orléans uit het tornooi.