? ? Overzicht EL: Dries Mertens opnieuw briljant voor Napoli, héérlijke assist van Giroud met een panna én grote verrassing voor Rennes

In de Europa League stonden de heenwedstrijden uit de achtste finales op het programma. Dat leverde heel wat interessante duels op, die wij voor u graag in een overzichtje gieten.

De drie 'laatavondwedstrijden' zouden ons het nodige spektakel bezorgen, waarbij het ook uitkijken was naar wat de Belgen zouden vermogen.

Bij Chelsea moest Eden Hazard opnieuw op de bank plaatsnemen. Olivier Giroud tekende dan weer meteen voor een geweldige assist richting de 1-0 van Pedro:

Chelsea maakte er nog 3-0 van, waardoor de terugmatch een formaliteit lijkt. Ook 3-0 werd het overigens in Napoli tegen Red Bull Salzburg. Wie daar wél in de basis mocht beginnen was ene Dries Mertens. En die deed meteen van zich spreken met een prachtige assist op Milik:

Vijf wedstrijden begonnen vroeg. Vooral in Sevilla moesten de kijkers meteen op de afspraak zijn, want al na 24 seconden maakte Ben Yedder er 1-0 van tegen Slavia Praag.

Het duel tussen het team dat in de groepsfase nog te sterk was voor Standard en het team dat in de vorige ronde KRC Genk uitschakelde, leverde overigens een geweldige eerste helft af. Stoch, Munir en Kral zorgden voor 2-2 bij de pauze - na de rust veranderde daar niets meer aan.

Ook Arsenal kwam snel op voorsprong op bezoek bij Rennes, maar het doelpunt van Iwobi gaf de bezoekers niet meteen vleugels. Nog voor de rust maakte Bourigeaud gelijk. Na de pauze was er een eigen doelpunt van Nacho Monreal, waardoor de Fransen zelfs op voorsprong kwamen, en Sarr deed de thuisploeg helemaal dromen.

In Frankfurt - Internazionale kregen we geen doelpunten te zien, maar gezien het spelverloop was dat een half mirakel. De thuisploeg zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en kwam meermaals in de buurt van een doelpunt, Brozovic miste een elfmeter voor de bezoekers.

Zenit Sint-Petersburg ging in eigen huis zwaar onderuit tegen Villarreal, Dinamo Zagreb wist Benfica te verschalken.

07/03/2019 18:55Eintracht Frankfurt - Inter Milaan0-0
07/03/2019 18:55Dinamo Zagreb - SL Benfica1-0
07/03/2019 18:55Sevilla - Slavia Praha2-2
07/03/2019 18:55Rennes - Arsenal3-1
07/03/2019 18:55Zenit St Petersburg - Villarreal1-3
07/03/2019 21:00Chelsea - Dinamo Kiev3-0
07/03/2019 21:00Napoli - Red Bull Salzburg3-0
07/03/2019 21:00Valencia CF - Krasnodar2-1