Italiaans avontuur blijft duren: beloften Club Brugge plaatsen zich voor volgende ronde van prestigieus jeugdtornooi

Bart Somers
Bart Somers
| 6 reacties

In 2017 schopten de beloften van Club Brugge het tot in de halve finales van de Viareggio Cup. Slagen ze er dit jaar in om deze prestatie te evenaren of te overtreffen?

De eerste stap is in ieder geval gezet, de jonge Bruggelingen overleefden de poulefase nadat ze vandaag Ternana klopten met duidelijke 3-1 cijfers. Na een 8-2 overwinning tegen de thuisploeg en een nipte 0-1 nederlaag tegen Bologna, dat zich samen met Brugge plaatst, volstaat dit voor kwalificatie voor de volgende ronde.

De wedstrijd begon goed voor blauw-zwart dat na 23 minuten de score opende via Charles De Ketelaere. 1-0 dus, en dat was tevens de ruststand. Na een kwartier in de tweede helft prikte Thomas Van den Keybus de 2-0 tegen de netten, en niet veel later zette Thibo Baeten de teller voor Club op 3. Ternana wist nog een eerredder te scoren, en hiermee lag de 3-1 eindstand vast.

Anderlecht achterna?

De Viareggio Cup loopt nog tot woensdag 27 maart. De grootste ploegen die aan het tornooi deelnemen zijn Milan, Inter, Fiorentina, Braga en Krasnodar.

Anderlecht is tot op heden de enige ploeg uit ons land die het tornooi al op zijn naam wist te schrijven. Dat gebeurde in 2013. Paars-wit versloeg toen in de finale Milan met 3-0.