kvmKV Mechelen
beeBeerschot
1-0
1-1
64' Dante Vanzeir (pen)
Datum: 16/03/2019 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Promotion Play-offs - Finale (T)
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen is kampioen na absolute thriller, tweede seizoen op rij nét niet voor Beerschot Wilrijk in promotiefinale
Aernout Van Lindt Alexandre Fiammetti Yannick Lambrecht
Aernout Van Lindt, Alexandre Fiammetti en Yannick Lambrecht vanuit Mechelen

KV Mechelen is kampioen na absolute thriller, tweede seizoen op rij nét niet voor Beerschot-Wilrijk in promotiefinale

KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk streden Achter de Kazerne om sportieve promotie naar 1A. Voor beide clubs met een trouwe aanhang werd het een absolute nagelbijter, met wisselende scenario's. En aan het einde won ...

• Gelijkopgaande eerste helft, rood voor Noubissi
  • Storm scoort meteen na rust en zet Malinwa op rozen
  • Match tien minuten stilgelegd
  • Strafschop Beerschot-Wilrijk, Vanzeir maakt gelijk
  • Tainmont zorgt voor Mechels delirium

KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk hadden elkaar geen duimbreed toegegeven in de eerste wedstrijd van de promotiefinale op het Kiel, dus moest de beslissing vallen Achter de Kazerne in Mechelen. Meer dan 16.000 toeschouwers zaten in het vernieuwde stadion, de zenuwen stonden al voor de wedstrijd meer dan gespannen.

De supporters zouden tijdens de wedstrijd een aantal keer de hoofdrol opeisen. Er waren de nodige gezangen, een spandoek van de thuisaanhang richting de bezoekers (lees het hier nog eens na) en door het lanceren van enkele rookbommetjes door de bezoekende fans werd de match kort na rust zelfs tien minuten stilgelegd.

Rood Noubissi, doelpunt Storm

Op dat moment hadden we er al zo'n vijftig minuten voetbal opzitten en was Malinwa net na de koffie op voorsprong gekomen. Een sterke Van Damme veroverde de bal en bediende Schoofs, die op het ideale moment achteruitlegde en zo de 1-0 panklaar aan Nikola Storm aanbood: winkelhaak binnen.

De droomstart van de tweede helft dus voor de thuisploeg, die dat in de eerste helft via Togui - hij verving de geblesseerde De Camargo - tot twee keer toe was vergeten te maken. Beerschot-Wilrijk voetbalde daarna goed mee, veel kansen kwamen er niet in de eerste helft.

Van de hemel naar de hel ...

Een dartele Noubissi ging in zijn enthousiasme met een gestrekt been naar de knie van Schoofs en zo moesten De Mannekes alweer een lange tijd met een man minder verder. Vorige week werd Van Den Bergh uitgesloten, zijn vervanger Bourdin pakte uit met een knappe redding op een inzet van Kaya.

Met tien bleef Beerschot-Wilrijk er toch in geloven, via een paar stilstaande fases dreef het Malinwa achteruit. Placca kopte over, Vanzeir kon er vanop de stip alsnog 1-1 van maken. Visser floot een strafschop na een contact van Kaya op Hoffer, tegen het advies van de VAR in.

Mechelen moest dus komen, maar het had door de gelijkmaker wel even een tikje te verwerken. De bezoekers kropen in een egelstelling en wilden de 1-1 vasthouden, want daarmee zouden zij naar 1A promoveren.

... en terug naar de hemel!

Vanhamel moest met een kattensprong Togui van de winnende treffer halen, Kaya mikte een vrije trap net naast en de tijd tikte ongenadig verder. Een jaar geleden moest Beerschot-Wilrijk tegen Cercle Brugge nog een zure pil verwerken in het absolute slot, nu was het Tainmont die drie minuten voor tijd staalhard uithaalde.

Achter de Kazerne ontplofte helemaal, al was het nog vijf minuten toegevoegde tijd bibberen tussen hoop en wanhoop. Het bleef echter bij 2-1 en dus mag KV Mechelen na een jaartje in 1B terug naar het hoogste niveau. Binnen zes weken volgt mogelijk een dubbel, met de bekerfinale tegen AA Gent op 1 mei.