? Eredivisie: Ajax verslikt zich bij AZ, PSV profiteert optimaal

Sam Suttels
Sam Suttels

Ajax is tegen een dure nederlaag aangelopen op het veld van AZ. Koploper PSV wist eerder op de dag wel te winnen bij VVV en slaat zo opnieuw een kloofje van vijf punten op de Amsterdammers.

AZ draait een meer dan verdienstelijk seizoen in de Eredivisie, Ajax wist dus dat het op z'n hoede moest zijn voor de verplaatsing naar Alkmaar. Het uitvallen van Hakim Ziyech na 23 minuten was een eerste tegenvaller, in de eerste helft vielen er geen goals.

Na rust bracht Guus Til daar verandering in door de thuisploeg de voorsprong te schenken. Bij die 1-0 zou het ook blijven, landgenoot Stijn Wuytens mocht een kwartier voor tijd invallen. Een ferme tik voor Ajax in de titelstrijd, een opsteker voor AZ. De troepen van John van den Brom hijsen zich zo naast Feyenoord op de derde plek in het klassement.

PSV lacht in z'n vuistje

Voor deze speeldag bedroeg de kloof tussen PSV en Ajax twee punten en binnen twee weken staat de kraker in de ArenA op het programma. De Eindhovenaren konden zich na de recente gelijke spelen geen nieuwe misstap meer permitteren.

Een nieuw gelijkspel hing lang in de lucht deze middag, tot Hirving Lozano zijn duivels ontbond in minuut 86. De opluchting bij PSV was groot en het heeft na het verlies van Ajax weer wat meer ademruimte met een bonus van vijf punten.

Ongelukkige Lex Immers

Gelijktijdig met het duel tussen AZ en Ajax bekampten ook Groningen en ADO elkaar. Lex Immers, ex-Club Brugge, werd de antiheld bij de bezoekers door met een owngoal voor het enige doelpunt van de match te tekenen. Exelsior en Zwolle sluiten straks vanaf 16u45 de 26ste speeldag op het hoogste niveau in Nederland af.