Absolute ommekeer in de toegevoegde tijd: Denen kloppen de Jonge Duivels na 2 goals in blessuretijd

Hannes Van Gael
| 2 reacties

De Rode Duivels U21 hebben woensdagavond een 0-2 voorsprong helemaal weggegeven. De oefeninterland tegen Denemarken eindigde uiteindelijk op 3-2 voor de thuisploeg.

Ondanks de blessure van topschutter Dimata kon bondscoach Johan Walem een erg sterk team tussen de lijnen brengen. België had het moeilijk en kwam via een onwaarschijnlijk knullige own-goal op voorsprong. Een minuutje later zette Amuzu de 0-2 ruststand op het scorebord.

Een kwartier en zeven wissels later begon de tweede helft. Een quasi volledig gewijzigd elftal en dat liet duidelijk zijn sporen na. Olsen scoorde in minuut 47 al de aansluitingstreffer. De Jonge Duivels leken stand te houden, maar in de toegevoegde tijd gebeurde het ondenkbare. Wind (92') en (Sage 94') bogen de nederlaag voor de Denen om in een late zege.

Gelukkig was dit maar een oefenwedstrijd in de aanloop naar het EK in juni.