Memphis Depay dirigeert Nederland naar een makkelijke overwinning tegen Wit-Rusland

Nils Wens

Net zoals de Rode Duivels, begon ook Nederland vandaag aan de kwalificatiecampagne. Onze Noorderburen kenden geen problemen met Wit-Rusland. Het werd 4-0. Memphis Depay was de uitblinker met 2 doelpunten en 2 assists.

Nederland begon heel scherp aan de wedstrijd en na 50 seconden was het al prijs. Memphis Depay scoorde zijn eerste van de avond. Hij zat tussen een vreselijke terugspeelbal en legde de bal voorbij de doelman.

Nederland was duidelijk baas en dat resulteerde na 20 minuten in een tweede doelpunt. Deze keer was Depay de aangever. Een voorzet vanop rechts van Dumfries verlengde hij met een knap hakje. Wijnaldum nam aan en scoorde de 2-0.

Penalty

Ook na de rust ging Nederland door op het elan. Er werd een fout gemaakt op Wijnaldum binnen de zestien en dus kwam er een penalty. Depay nam deze voor zijn rekening en maakte het koeltjes af:  3-0.

Memphis Depay had de 4-0 aan de voet, maar deze liet hij liggen. Geen hattrick dus voor de spits. De 4-0 kwam er nog wel. Depay gaf da bal hard voor en Virgil van Dijk kopte de bal binnen. 4-0 was ook meteen de eindstand. Nederland is stevig begonnen aan de campagne en vooral Memphis Depay maakte vandaag veel indruk.