Jonge Bruggelingen verkopen hun vel duur: Club uitgeschakeld na strafschoppen

Bart Somers
Bart Somers

Het scheelde geen haar, maar de U21 van Club Brugge zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Viareggio Cup. Na een spannende wedstrijd haalde Bologna het zonet in de strafschoppenreeks.

Tijdens de reguliere speeltijd wist geen van beide teams het verschil te maken. Bij de rust stond de beginscore nog op het bord. Toen Alex Cossalter er vlak na de herneming al snel de 0-1 tegen de netten hing, bleef blauw-zwart niet bij de pakken zitten.

Na 58 minuten zette Rik De Kuyffer de bordjes opnieuw gelijk vanop de stip. Zo waren de jonge West-Vlamingen alvast opgewarmd voor wat volgen zou, want 1-1 zou ook de eindstand zijn.

Boeken toe

Strafschoppen moesten dus uitmaken wie van beide elftallen naar de finale mocht gaan. Ook hier bleven we getuige van een adembenemend spektakel. De ene na de andere penalty ging binnen, tot Jarno Vervaque er niet in slaagde om zijn strafschop om te zetten.

Boeken toe dus voor de 18-jarige verdediger en de U21 van Club Brugge. De ploeg schakelde evenwel zowel AC Milan als Inter uit en mag dus op een mooi tornooi terugblikken.