Celtic wint 'Old Firm' in slotfase, Rode Duivel valt geblesseerd uit

Simon Wauters

Celtic heeft zondagmiddag de topper tegen Rangers gewonnen met 2-1. Het winnende doelpunt viel pas in minuut 86.

Celtic kwam na 27 minuten op voorsprong via Odsonne Edouard. Vier minuten later moesten de bezoekers met tien verder na rood voor Alfredo Morelos.

De thuisploeg leek lange tijd niet meer in de problemen te komen, tot Ryan Kent net voorbij het uur gelijkmaakte. James Forrest scoorde vijf minuten voor tijd toch de 2-1.

Celtic stond toen al met tien. Rode Duivel Dedryck Boyata moest geblesseerd naar de kant, twee minuten na de laatste wissel van Neil Lennon. Al bij al werd het een verdiende overwinning voor de thuisploeg in Celtic Park.

‘The Celts’ vergroten zo hun voorsprong op hun aartsrivalen en zijn op weg naar een nieuwe titel in Schotland. Kilmarnock staat op drie, Aberdeen op vier. Heart of Midlothian dat tot speeldag elf op kop stond, is weggezakt naar plaats vijf.