Chelsea dankt invaller Hazard in late zege tegen laagvlieger

Simon Wauters
| 1 reacties

Chelsea heeft zondagnamiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Cardiff City. Eden Hazard begon verrassend op de bank bij de 'Blues.'

Maurizio Sarri maakte zich blijkbaar niet al te veel zorgen voor de verplaatsing naar Wales, want ook N’Golo Kanté begon op de bank.

Onderschatting, spelers rust geven of misplaatste arrogantie? Noem het zoals je wilt. Maar meteen na rust kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Víctor Camarasa zorgde voor de 1-0.

Die score bleef lang op het bord staan. Sarri gooide na 53 minuten Hazard in de strijd, maar ook hij kon de achterstand niet meteen goedmaken.

César Azpilicueta bracht de ‘Blues’ uiteindelijk pas na 84 minuten langszij. In de extra tijd leverde een doelpunt van invaller Ruben Loftus-Cheek de bezoekers alsnog drie punten op.

Strijd om plaats drie en vier

Door de overwinning van Chelsea wordt de strijd om plaats drie en vier erg spannend. Tottenham en Manchester United delen plaats drie met 61 punten, Arsenal en Chelsea verzamelden al zestig stuks. Tottenham speelt zondag nog de topper op het veld van Liverpool, Arsenal sluit de speeldag af met een thuiswedstrijd tegen Newcastle.

Cardiff staat achttiende en moet nog vijf punten goedmaken op Burnley, Southampton of Brighton & Hove Albion om in de Premier League te blijven. De late nederlaag van vandaag zal dan ook pijn doen in Wales.