Napoli haalt uit, maar scorende Mertens moet geblesseerd naar de kant

Simon Wauters

Napoli heeft zondagnamiddag met 1-4 gewonnen op het veld van AS Roma. Dries Mertens scoorde de 1-2, maar moest iets later geblesseerd naar de kant.

Arek Milik bracht de bezoekers al na twee minuten op voorsprong, maar diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte Diego Perotti gelijk van op de stip.

In de tweede helft was Napoli duidelijk baas. Mertens maakte al snel de 1-2, Simone Verdi zorgde voor de 1-3 na 55 minuten. Een paar minuten later moest Mertens trekkebenend naar de kant.

Het deerde Napoli niet echt. Tien minuten voor tijd legde invaller Amin Younes de eindstand vast: 1-4.

Napoli doet zo een uitstekende zaak in de strijd om plek twee. AS Roma laat het na om te profiteren van de nederlaag van AC Milan en kan zo niet naderen op plek vier en het laatste rechtstreekse Champions Leagueticket.