Datum: 03/04/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Oostende boekt na 13 wedstrijden zonder overwinning deugddoende zege op bezoek bij Charleroi
Sam Suttels
Sam Suttels

Charleroi-Oostende: 1-2

Van 19 december was het geleden. De laatste overwinning van Oostende, op bezoek bij Eupen (0-1). Aan die zegeloze reeks van 13 wedstrijden kwam vanavond een einde op bezoek bij Charleroi, dankzij goals van Canesin en Coopman.

De match was nog maar net begonnen of het was al prijs: een op het eerste zicht mislukte voorzet belandde bij De Sutter, die de bal handig door wist te steken tot op Canesin. De Braziliaan aarzelde niet en gaf Penneteau meteen het nakijken. Charleroi kwam geleidelijk aan beter en beter in de wedstrijd, al bleven grote doelkansen uit. Dessolei kopte over op hoekschop, vrije trappen van Illaimaharitra en Hendrickx waren dan weer niet goed genoeg om Dutoit te kunnen verontrusten.

Het was Sakala die aan de overzijde een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de Kustboys een dubbele voorsprong te bezorgen, maar hij faalde oog in oog met Penneteau. Het sein voor Mazzu om in te grijpen: Delfi naar de kant, Perbet in zijn plaats.

Gouden zet

Die tactische wissel van Mazzu rendeerde vrijwel meteen. Perbet speelde Niane aan, met een mooie overhoekse afwerking net naast de verste paal als resultaat. Zo hingen de bordjes een vijftal minuten voor rust weer in evenwicht en Dutoit moest Oostende zelfs voor nog meer averij behoeden. Eerst redde hij een poging uit de draai van Perbet en vlak voor het rustsignaal moest hij alles uit de kast halen op een geplaatste schuiver van Henen.

Coopman profiteert van slippertje Penneteau

Het algemene spelbeeld zette zich in de tweede helft gewoon verder. Vandendriessche kon uithalen aan de rand van de 16 en zo voor de eerste kans tekenen na rust, Penneteau had er weinig moeite mee. Net voor het uur klom Oostende opnieuw op voorsprong. Een vrije trap werd doorgekopt en belandde voor de voeten van Faes. Penneteau werkte onorthodox weg met de borst en Coopman nam het cadeautje in dank aan door de 1-2 hoog in het dak van het doel te rammen.

Nadien was het opnieuw Sakala die op zoek ging naar een doelpunt. Zijn lage uithaal verdween echter vanuit een schuine hoek langs de verste paal naast. Charleroi probeerde nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, al was de dreiging daarvoor te miniem om echt aanspraak te maken op een punt. Henen rekende zich bijna trefzeker toen Dutoit ei zo na de mist in ging op zijn verre knal. Dutoit herstelde zijn slippertje nog net voor de lijn en trok de driepunter over de streep.