Ajax pakt na maanden nog eens koppositie in Eredivisie dankzij doelpuntenfestival tegen voorlaatste

Simon Wauters

Voor de eerste keer sinds maanden staat Ajax nog eens bovenaan het klassement van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen met 2-5 op het veld van FC Emmen.

Ajax naderde afgelopen weekend tot op twee punten van PSV door de tumultueuze topper in eigen huis met 3-1 te winnen. Woensdagavond kon het voor het eerst in maanden nog eens –even- over de Eindhovenaren springen als het won op het veld van Emmen.

Een kans die de Amsterdammers niet wouden laten liggen. Donny van de Beek opende al na negen minuten de score, Daley Blind verdubbelde de voorsprong op slag van rust. Kort na de pauze legden David Neres en Klaas-Jan Huntelaar de wedstrijd in een beslissende plooi.

Op het uur zette Neres de forfaitcijfers op het bord. Kort nadien verschalkte Nicolás Tagliafico zijn eigen doelman en in het slot werd het via Jafar Arias nog 2-5.

PSV begon aan het seizoen met dertien overwinningen op rij en staat al sinds speeldag drie onafgebroken op kop in de Eredivisie. Als ze die reeks willen verlengen moeten ze donderdagavond winnen tegen PEC Zwolle. Nadien staan er nog zes speeldagen op het programma. Het belooft spannend te blijven tot de allerlaatste speeldag.