Benito Raman held van de namiddag in de Bundesliga

Bart Somers
Bart Somers
| 2 reacties

Deze namiddag stonden er 5 wedstrijden gepland in de Duitse Bundesliga. Een van de absolute uitblinkers van de speeldag is alvast een Belg.

In het treffen tussen Hertha Berlin en Fortuna Düsseldorf werd het 1-2. Benito Raman zal zich deze wedstrijd nog lang herinneren. Na 35 minuten opende hij de score, en in minuut 61 wiste hij een Berlijnse gelijkmaker uit. 1-2 was meteen ook de eindstand. Düsseldorf wipt over Hertha naar de 10de plaats in het klassement.

In Bayer Leverkusen – RB Leipzig werd het 2-4. Bij Leverkusen stond ex-Genkie Leon Bailey (foto hieronder) 90 minuten tussen de lijnen. Hij speelde een puike wedstrijd maar kon niet verhinderen dat zijn ploeg met lege handen achterbleef.

Schalke 04 moet de kelk tot op de bodem ledigen en ging met 1-2 de boot in tegen Eintracht Frankfurt. Het winnende doelpunt viel pas in de 4de minuut van de blessuretijd. Schalke staat op plek 14 met 5 punten voorsprong op de hoogste degradatieplaats.

Degradatieduel

Het degradatieduel tussen Vfb Stuttgart en FC Nürnberg eindigde op 1-1 Ex-Buffalo Yuya Kubo mocht bij Nürnberg al na 26 minuten invallen voor Sebastian Kerk. Met deze puntendeling shiet geen van beide teams echt wat op.

Wolfsburg versloeg tenslotte Hannover met 3-1 en deed dat zonder Rode Duivel Koen Casteels. De doelman moest de opwarming staken en werd vervangen door Pavao Pervan, die 1 doelpunt slikte en daarnaast enkele knappe saves verrichte. Ex-Standard-verdediger Felipe bleef de hele wedstrijd op de bank bij Hannover.