Ex-Anderlechtspeler smeert Rode Duivel nieuwe nederlaag aan in China

Simon Wauters

In België zijn de play-offs in volle gang, maar in China is de competitie nog maar net begonnen. Dit weekend wordt de vierde speeldag afgewerkt.

Marouane Fellaini en Shandong Luneng zijn met acht op twaalf goed aan het seizoen begonnen, maar een andere Rode Duivel heeft een minder goede seizoenstart achter de rug.

Dalian Yifang verloor deze namiddag met 1-2 van Tianjin Teda. Bij de thuisploeg stond Yannick Ferreira Carrasco negentig minuten tussen de lijnen. Hij speelde als linksbuiten, Marek Hamsik stond op de andere flank.

Ondanks de grote namen bij Dalian, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Johnathan Aparecido da Silva opende na een kwartier de score. De assist kwam van Ex-Anderlechtspeler Frank Acheampong.

Nyasha Mushekwi maakte vroeg in de tweede helft gelijk, maar da Silva besliste na 82 minuten de wedstrijd: 1-2. Carrasco en co blijven zo achter met twee op twaalf.

Acheampong is wel op dreef. Hij heeft intussen één doelpunt en drie assists achter zijn naam. Vorig seizoen scoorde hij zeventien keer.