Belfodil (ex-Standard) rolt in zijn eentje tegenstander op in Bundesliga

Bart Somers
Bart Somers
| 4 reacties

Ishak Belfodil is on a roll, en meer dan dat. Vorig weekend scoorde hij twee doelpunten, vandaag deed de Algerijn nog beter.

Op bezoek bij Augsburg wist Belfodil een hattrick achter zijn naam te zetten. De ex-Rouche had zodoende een groot aandeel in de 0-4 overwinning van zijn ploeg Hoffenheim.

De score openen deed hij niet, die eer was voor een ploeggenoot weggelegd. Andrej Kramarić maakte er na 6 minuten al 0-1 van.

De grote Belfodil-show

Daarna was de tijd echter aangebroken voor de grote Belfodil-show. Met treffers in 61ste, 74ste en 82ste minuut tekende de spits voor een zuivere hattrick.

Hoffenheim klimt door deze overwinning naar de 7de plek in het klassement en is nog volop in de running voor de Europese plaatsen. Augsburg voelt in de degradatiestrijd de hete adem van Stuttgart in de nek.