PSV doet slechte zaak in Nederlandse titelstrijd

Bart Somers
Bart Somers

In Nederland laait de titelstrijd volop. Ajax nam gisteren de drie punten mee uit Tilburg. PSV moest vandaag dus ook winnen, maar...

De ploeg uit Eindhoven kon slechts 1 puntje meegraaien. 3-3 werd het, en voor de gelijkmaker moest PSV wachten tot Hirving Lozano een penalty omzette in de allerlaatste minuut.

Vitesse - PSV was een echte accordeonwedstrijd. Serero zorgde na 13 minuten voor de 1-0, Lozano hing in minuut 41 de bordjes gelijk. 1-1 was ook de ruststand.

in de 2de helft kwam de thuisploeg via Martin Ødegaard, het supertalent dat gehuurd wordt van Real Madrid, opnieuw op voorsprong, in de 59ste minuut werd het via de Noor 2-1. Luuk De Jong bracht PSV echter weer op gelijke hoogte.

Toch dreigde het nog helemaal fout te lopen voor de bezoekers, want Tim Matavz zette de 3-2 op het scorebord. Tot grote opluchting van PSV wist Hirving Lozano de schade nog te beperken door er 3-3 van te maken.

Ajax en PSV delen nu weer de eerste plaats in de Eredivisie. Beide teams hebben na 29 speeldagen 71 punten.