Ajax vecht knap terug na nummer 125 van Cristiano Ronaldo in de Champions League

Ajax mag blijven dromen in de Champions League. Ze moeten volgende week wel minstens een keer scoren tegen Juventus om door te stoten naar de halve finale.

Wie anders dan Cristiano Ronaldo brak de ban in deze partij. De Portugees zette net voor de rust een aanval op en kreeg vervolgens veel te veel ruimte in de grote rechthoek. Hij kon moederziel alleen binnenkoppen. CR7 scoorde nummer 125 in de Champions league, dag op dag twaalf jaar na zijn eerste goal in het kampioenenbal.

Ajax was niet van slag en nog geen halve minuut zette Neres orde op zaken met een knappe dribbel en dito schot. De thuisploeg had daarna nog de beste mogelijkheden, al mocht het van geluk spreken dat de ref en de VAR geen penaltyfout zagen op Betancur.

Door de 1-1 in eigen huis moet Ajax volgende week op zoek gaan naar een doelpunt in Turijn.