Datum: 13/04/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Cercle in extremis voorbij negen Waaslanders na knotsgekke tweede helft met ook hoofdrol voor VAR

Cercle Brugge krijgt negenkoppig Waasland-Beveren op de valreep op de knieën

Ook in play-off 2 kan het soms gewoonweg ongemeen spannend zijn. Dat hebben Cercle Brugge en Waasland-Beveren bewezen in het Jan Breydelstadion. Al waren het ook wel VAR en scheidsrechter Geldhof die met hun beslissingen voor commotie zorgden. Cercle hield op de valreep de zege thuis.

Terwijl Cercle zijn 120ste verjaardag wilde opluisteren met een tweede zege op rij,ging Waasland-Beveren op zoek naar eerherstel na de blamage bij Union. Dit moest volgens beide trainers blijkbaar toch met een aantal wijzigingen gebeuren. Etienne, Tormin en Bruno waren de drie andere namen die in de ploeg kwamen bij Cercle.

Custovic deed nog straffer: hij liet Roef aan de kant en bracht naast Debaty ook nog veldspelers Moren, Lulic, Vanzo en Keita in. Het was Waasland-Beveren menens om die afgang van de vorige speeldag uit te wissen. Na amper een minuutje zette Lulic Boljevic met een knap passje op weg  naar doel en de Montenegrijn vond de verste hoek: 0-1.

Bruno en Tormin mikken naast

Waasland-Beveren deelde aanvankelijk de lakens uit. Andrijasevic schoot uit een schuine hoek over. Na tien minuten nam Cercle het commando over. Het ging met meer diepgang de ruimte in de rug van de bezoekende defensie zoeken en recupereerde de bal ook sneller. Bruno mocht vrij aanleggen, maar plaatste de bal naast. Ook de vlam van Tormin miste het doelkader.

Dan was Gakpé een stuk trefzekerder. De Togolese aanvaller hield prima zijn man af en schoot overhoeks raak. Net toen de Bruggelingen volledig baas leken te worden, volgde er een periode met betere balcirculatie van de Waaslanders. Nardi was paraat op een botsende vrije trap en hield ook de herneming ternauwernood uit zijn netten.

Debaty op de afspraak

Het slotakkoord uit de eerste helft was toch weer voor de Bruggelingen. Op hoekschop van Mercier kopte Ueda aan de eerste paal prima richting verste hoek. Debaty schudde een heerlijke save uit zijn mouwen. Ook op een harde knal van Mercier was de bezoekende doelman bij de pinken.

Ook de tweede helft bracht nog heel wat. Kort nadat Andrijasevic naast schoot, haalde Caufriez in de eigen zestien zijn man neer. Bruno knalde de elfmeter mooi in de linkerbovenhoek (2-1). Helemaal te gek werd het bij een volgend strafschopgeval. Met een ingreep van Debaty leek weinig mis, maar Geldhof zag er toch een fout op Bruno in.

Op aanraden van de VAR ging Geldhof toch naar het scherm kijken... waarna hij besloot om strafschop te geven voor Waasland-Beveren wegens handspel in een eerdere fase! In alle chaos trapte Boljevic die elfmeter dan ook nog eens tegen de lat. Toch werd het 2-2 toen Andrijasevic vijf minuten later raak kopte.

Uitsluitingen doorslaggevend

Desondanks was Waasland-Beveren nog lang niet thuis nadat zowel Boljevic als Caufriez allebei hun tweede geel kregen. Toch twee discutabele beslissingen van scheidsrechter Geldhof. Bij Cercle lieten ze het niet aan hun hart komen: Alioui kopte groen-zwart in de slotminuut alsnog naar de overwinning.