Mané en Salah houden Engelse titelrace spannend

Bart Somers
Bart Somers

Na de driepunter van Manchester City bij Crystal Palace moest Liverpool vandaag ook winnen om zijn kansen in de titelrace te vrijwaren. De Reds moesten het echter opnemen tegen Chelsea.

Met een 0-0 ruststand zag het er niet schitterend uit voor de thuisploeg. Tijdens de rust boezemde Jurgen Klopp volgens Liverpool-kapitein Jordan Henderson zijn mannen echter vertrouwen in. "Keep Going" moet zowat alles zijn wat Klopp zijn spelers heeft verteld.

En meer moest dat blijkbaar niet zijn. Na 51 minuten scoorde Sadio Mane de openingsgoal en 2 minuten later maakte Salah er vanop 25 meter 2-0 van. Westrijd gespeeld en boeken toe. Hazard raakte weliswaar nog de paal, maar tot scoren kwamen de bezoekers niet.

Haasje over

Liverpool springt in de stand voorlopig weer over Manchester City, en telt 2 punten meer dan d etitelconcurrent, die wel nog een wedstrijd te goed heeft. Chelsea bekleedt de 4de plaats in het klassement.