Real Madrid laat (zonder Courtois) dure punten liggen in strijd om tweede plek

Bart Ver Elst
| 1 reacties

Bij Real Madrid hebben ze de landstitel in La Liga al een tijdje uit hun hoofd gezet, maar ook de tweede plaats lijkt nog een moeilijke opgave te worden. De 'Koninklijke' kwam maandagavond, zonder Thibaut Courtois, niet verder dan een gelijkspel bij CD Leganes.

Thibaut Courtois zou volgens coach Zinedine Zidane nog niet volledig fit zijn - enkele kwaaltjes spelen hem parten - en dus zat onze landgenoot niet in de selectie voor het duel bij Leganes. Keylor Navas stond zoals verwacht in doel, Luca Zidane nam als tweede doelman plaats op de bank.

Maar zonder Courtois en geblesseerde aanvoerder Sergio Ramos eindigde de avond van Real opnieuw in mineur. Net voor de pauze kwam Real op achterstand via een knappe goal van Jonathan Silva. Karim Benzema hing vijf minuten na rust de bordjes in evenwicht, maar Real bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

De Madrilenen tellen 4 punten achterstand op stadsrivaal Atlético Madrid. Ook de tweede plek is met nog 6 matchen te gaan dus momenteel ver weg. Leider en eeuwige rivaal Barcelona telt 13 punten meer dan Real.