🎥 Wanneer je centrale verdediger denkt dat hij de doelman is ...

Hannes Van Gael
| 1 reacties

In de Engelse Championship, de tweede klasse, vond er afgelopen zaterdag een hoogst uitzonderlijke actie plaats. Verdediger John Egan waande zich even doelman en voorkwam (voor even) een tegendoelpunt door een bal met de hand van de lijn te halen.

Zo vaak gebeurt het niet dat een verdediger een bal van de lijn keert door opzettelijk hands te plegen. En al zeker niet dat de strafschop die daarop volgt ook geen goal is. De volgers van de Engelse Championship zagen het zaterdag wel.

John Egan, een centrale verdediger van Sheffield United, dook in minuut 85 de bal als een volleerd doelman van de doellijn. Vervolgens trapte Ben Marshall van Millwall de strafschop staalhard op de dwarsligger. Uitstel van executie, want in de vijfde minuut van de blessuretijd scoorde Millwall, tegen een mannetje minder, alsnog de 1-1.