Manchester City dankt piepjong jeugdproduct voor wraak op Tottenham, maar ziet De Bruyne opnieuw uitvallen

Clint Vens

Manchester City zal een dubbel gevoel overhouden na de gewonnen topper tegen Tottenham. 'The Citizens' hebben hun revanche beet, maar zien wederom draaischijf Kevin De Bruyne uitvallen met een vermoedelijke knieblessure.

Nadat de troepen van Guardiola op een erg pijnlijke manier gewipt werden uit de kwartfinales van de Champions League afgelopen woensdag, zinden the Cititzens op wraak. Kevin De Bruyne stond tussen de lijnen bij de thuisploeg, Kompany kreeg rust. Aan de overkant was de Belgische tandem Vertonghen-Alderweireld wederom present.

Furieuze start

De wedstrijd kon niet voortvarender beginnen voor de thuisploeg toen younster Phil Foden op aangeven van Sergio Aguero zijn eerste competitiedoelpunt mocht vieren voor City. 18 jaar is de Brit pas en hij wordt al enkele jaren een grote toekomst voorspeld.

Pech, pech en nog eens pech

Domper op de feestvreugde was er in de 38ste minuut. Kevin De Bruyne trapte op doel, maar schoof weg. De Rode Duivel legde zich neer op de groene mat en tastte naar de knie. Hij kon niet meer verder en werd vervangen door Fernandinho. In en rond Manchester wordt er nu bang afgewacht voor het verdict.

Wat de wedstrijd betreft, was Manchester City de betere ploeg gedurende de gehele wedstrijd. De bezoekers kregen wel enkele goede kansen. Vooral Son was er in de eerste helft enkele keren dichtbij en er was een handsfase met Walker waar de thuisploeg goed wegkwam. In de tweede helft kreeg City de betere mogelijkheden, maar het bleef 1-0.

Razend spannend

In de stand wipt City zo over Liverpool naar de kop van het klassement. The Citizens tellen nu één puntje meer dan Liverpool, dat morgen de verplaatsing naar Cardiff nog maakt.

21/04/2019 14:30Everton - Manchester United4-0
21/04/2019 17:00Arsenal - Crystal Palace2-3
21/04/2019 17:00Cardiff City - Liverpool FC0-2