Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi kent geen problemen met mak Beerschot Wilrijk
Nils Wens

Charleroi won met 4-0 van Beerschot Wilrijk.

Charlerloi is tot op twee punten van Sint Truiden gekomen in groep A van play-off 2. Charleroi kende geen problemen met een teleurstellend Beerschot Wilrijk. Het werd 4-0.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor "SuperDries". De jongen was grote fan van Beerschot Wilrijk en is het voorbije weekend overleden na een slepende ziekte.

De wedstrijd begon en Charleroi nam vanaf minuut 1 de match in handen. Na een kleine vijf minuten was Osimhen al twee keer dicht bij een doelpunt geweest, maar Vanhamel stond altijd op de juiste plaats. Ook Henen kreeg in het openingskwartier voor een grote kans, maar Vanhamel kende ook met dat schot geen problemen.

Een serieuze botsing tussen Willems en Brogno zorgde ervoor dat de match een kleine vijf minuten stil lag, maar ook daarna bleef Charleroi beter. Charleroi had misschien zelfs recht op een strafschop nadat De Jonghe een fout maakte op Niane, maar Boucaut vond het te licht.

Brogno kon na die botsing niet verder voor Beerschot Wilrijk en zijn vervanger, De Keersmaeker, zorgde na een half uur voor de eerste poging in de wedstrijd. Penneteau kende geen problemen met die bal. Tissoudali kreeg nog een goede kans voor de bezoekers, maar Penneteau bokste de bal weg.

Net voor de rust kregen we dan toch nog een doelpunt. Een handsbal van Grisez zorgde ervoor dat de bal op de stip ging voor Charleroi. Niane zette zich achter de bal en trapte de bal rustig in het hoekje. Zo kon Charleroi gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

Niet veel animo bij het begin van de tweede helft. Placca werd in de ploeg gezet om de bakens te verzetten, er vielen weinig tot geen kansen te noteren. Beerschot Wilrijk probeerde wel, maar de spelers raakten niet voorbij een stug Charleroi.

20 minuten voor het einde kwam Charleroi nog eens voor doel en het was meteen prijs. Osimhen werd goed diep gestuurd door Niane en hij legt de bal netjes naast Vanhamel: 2-0.

Ook Morioka pikte nog een doelpuntje mee. Een bal wordt slecht weggewerkt uit de zestien en Morioka neemt die bal in één keer op de slof. Een pareltje en dus 3-0.

Charleroi haar honger was nog niet gestild. Nurio met een knappe knal van buiten de zestien, maar die ging tegen de lat. Nog geen minuut later maakte De Mets in de zestien een fout. Invaller Perbet achter de bal en die legde de 4-0 eindstand vast.

Door deze overwinning komt Charleroi tot op twee punten van Sint-Truiden en de Limburgers moeten nog op bezoek in Charleroi. Beerschot Wilrijk blijft voorlaatste met 4 op 15.