Rondje Europa: Everton houdt zege thuis, Marseille laat punten, Sevilla krijgt oplawaai voor eigen volk

Sam Suttels
Sam Suttels

Niet enkel in ons land werd er vanavond gevoetbald. Nog tal van andere wedstrijden zijn afgewerkt.

Everton-Burnley

Everton zat vooraf al in een goede flow en The Toffees gingen gewoon op hun elan verder. Na 20 minuten was de wedstrijd al gespeeld: een owngoal van Mee en een doelpunt van Coleman zorgden voor een 2-0 eindstand.

Strasbourg-Marseille

Op bezoek bij het Strasbourg van Matz Sels en co opende Germain de score voor Marseille vlak na rust. Het was Lala die op de nabeurt van een penalty een punt wist thuis te houden.

Sevilla-Leganes

De verrassing van de dag kwam uit Andalusië. Daar kreeg Sevilla namelijk een serieuse optater te verwerken. Op eigen veld kreeg het een 0-3 om de oren van Leganes. En Nesiry en Braithwaite zorgden voor de pauze al voor een comfortabele 0-2 voorsprong, in het slot strooide Oscar het zout nog wat dieper in de wonde.