Straf: youngster Club Brugge wist in minuut 96 owngoal van teamgenoot uit in openingsmatch EK

Het EK U17 is begonnen en de Belgian Red Devils mochten de openingswedstrijd spelen tegen Tsjechië.

In het Tolka Park in Dublin stond de openingswedstrijd tussen België en Tsjechië op het programma. Voor de Belgen, die in groep A zijn ingedeeld bij Ierland, Griekenland en Tsjechië, een eerste kans op puntengewin op het EK.

In een gesloten eerste helft waren de Belgen lichtjes baas, maar het bleef wel bij een 0-0 gelijkspel bij de koffie. Kort na rust sloeg het noodlot toe, want Ibe Hautekiet van Club Brugge maakte een eigen doelpunt en zo stonden de jonge Duivels op achterstand. Even later moest hij bovendien geblesseerd het veld verlaten.

Er werd nog alles op alles gezet om nog minstens een punt te pakken en Engolo kreeg nog zijn tweede gele kaart, waardoor de Duivels nog even met tien verder moesten. Pas in minuut 96 viel de verlossende 1-1 via Thibo Baeten, ook al van Club Brugge. Maandag volgt een duel met Griekenland.