Vaarwel titel: Dortmund geeft zege uit handen in vijf knotsgekke minuten

Simon Wauters

Borussia Dortmund heeft zich in eigen voet geschoten. De club van Axel Witsel kon zaterdagavond niet winnen van Werder Bremen.

Christian Pulisic had de Borussen al na vijf minuten op voorsprong gebracht en ging rusten met een dubbele voorsprong nadat Paco Alcácer kort voor de rust een vrije trap op heerlijke wijze tegen de netten trapte.

Die 0-2 bleef lang op het bord staan. Tot doelman Roman Bürki zich na zeventig minuten miskeek op een niet al te gevaarlijk schot van Kevin Möhwald: 1-2.

Amper vijf minuten later zorgde ancien Claudio Pizarro voor de 2-2. Dortmund kon niet meer reageren. Het kan de titel nu wel vergeten.

Met nog twee speeldagen te gaan telt de club van Witsel vier punten minder dan Bayern München. Dortmund stond maandenlang op kop, maar zal zich dus meer dan waarschijnlijk moeten neerleggen bij plek twee.