🎥 Duizelingwekkende slotfases bij Napoli én Roma, Dries Mertens leidde late ommekeer in en steekt Maradona voorbij

Hannes Van Gael
| 2 reacties

Zondagavond stonden er nog twee wedstrijden in de Serie A op het menu en twee keer zat het venijn in de staart. Roma pakte een punt tegen Genoa, Napoli klopte Cagliari.

Om 18u moest Roma op het veld van Genoa spelen. De Romeinen leken op weg naar de zege na een goal van El Shaarawy in de 82e minuut, maar Romero maakte nog gelijk in de toegevoegde tijd.

En nog was het niet gedaan, want de thuisploeg kreeg een strafschop. Sanabria zette zich achter de bal en verloor het pleit van Roma-doelman Mirante. Elk een punt.

Later op de avond ontving Napoli Cagliari. De bezoekers scoorden bij hun eerste schot tussen de palen, maar dan moest het grote moment voor Dries Mertens nog komen. Onze kleine landgenoot torende boven zijn verdediger uit en kopte binnen. Hij heeft nu meer goals op zijn teller staan voor Napoli dan de legendarische Diego Maradona.

Die goal viel pas in minuut 88, maar ook in deze partij kwam er nog een late strafschop. Insigne deed wat je van een aanvoerder mag verwachten en nam zijn verantwoordelijkheid: 2-1 en einde wedstrijd.