Reactie Rits houdt titelhoop Club in leven, Gent ligt helemaal knock-out met 1 op 21

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 31 reacties
Rits houdt titelhoop Club in leven, Gent ligt helemaal knock-out met 1 op 21

Na de kater van de verloren Bekerfinale heeft Club Brugge er bij Gent het mest nog eens dieper ingeduwd. Mats Rits maakte in de eerste helft al het enige gevalideerde doelpunt. De arbitrage keurde er nog drie af.

De Gentse supporters ontrolden voor de aftrap een spandoek met een niet mis te verstane boodschap op: "Fight for us like we fight for you." Een reactie na het Bekerdrama was dan ook het minste wat de troepen van Jess Thorup konden geven. Dat lukte aanvankelijk zeker, de thuisploeg toonde meer grinta dan de bezoekers en dwong een reeks corners af.

Slachtoffer Rosted

Grote kansen kwamen daar echter niet uit voort en aan de overkant werd Rosted een paar keer vakkundig in z'n hemd gezet door de kwikzilvere Krépin Diatta. Thorup had de Noor op de rechtsback gezet in plaats van Souquet. Rosted kende Diatta nog van bij Sarpsborg, maar blijkbaar heeft hij in België wat nieuwe kunstjes geleerd. Thorup zag zijn fout in en slachtofferde zijn verdediger nog voor minuut veertig. Pijnlijk.

Toen stond het overigens al 0-1 voor Club Brugge, Mats Rits kreeg de bal van Vormer op een dienblad en hoefde maar voorbij een kansloze Kaminski in doel te rammen. Club Brugge had het evenwicht op dat moment hersteld, maar de achterstand bij de rust was zuur voor de thuisploeg. Yaremchuk wrong immers twee uitstekende kansen vakkundig de nek om.

Na de koffie werd nog drie keer gescoord, maar geen van die drie doelpunten werd gevalideerd. Horvath werd door de VAR gespaard van een flater die de wereld zou rondgaan. Een speler van Gent stond immers in de baan van het schot van Odjidja en blokkeerde zo het zicht van de Amerikaan. Dat hij die bal dan nóg altijd moest hebben, is een andere zaak.

VAR in de hoofdrol

Club leek Gent helemaal dood te doen op de counter. Een knal van Verstraete spatte uit elkaar op de lat en aan de overkant duwde Vanaken de uitstekende assist van invaller Danjuma tegen de touwen. Verstraete en co. gingen letterlijk door de knieën, maar ook nu greep de VAR in. Millimeterwerk, maar toch buitenspel, oordeelde Laforge na het bekijken van de beelden.

Gent zou nog scoren, maar dat doelpunt werd al afgekeurd nog voor de VAR kon tussenkomen. Sorloth en David misten nog reuzenkansen en de gelijkmaker kwam er niet meer. Club Brugge houdt de titelhoop levend, Gent heeft een lelijke één op 21 staan in play-off 1.