Rode Duivel brengt Atalanta dicht bij allereerste deelname aan Champions League

Simon Wauters

Atalanta heeft zaterdagnamiddag met 1-3 gewonnen op het veld van Lazio. Het doet zo een gouden zaak in de strijd om plek vier en het bijhorende ticket voor de Champions League.

Lazio kon bij een thuisoverwinning op één punt van nummer vier Atalanta komen. Dat feestje ging echter niet door. Met dank aan een Rode Duivel.

Lazio was al na drie minuten op voorsprong gekomen via Marco Parolo. Duvan Zapata maakte na twintig minuten gelijk en op het uur bracht Timothy Castagne de bezoekers op voorsprong. De 23-jarige rechtsachter ruilde in de zomer van 2017 Racing Genk voor de Serie A.

Een kwartier voor tijd verschalkte Wallace nog zijn eigen doelman. 1-3 en boeken toe voor Lazio. Atalanta telt nu vier punten meer dan nummer vijf AS Roma, dat wel nog een wedstrijd moet inhalen. De kans bestaat dus dat we volgend jaar nog een extra Rode Duivel aan het werk zien in de Champions League.