Absolute waanzin! Zuivere hattrick Moura houdt Ajax uit én Tottenham in CL finale

Manuel Gonzalez
| 34 reacties

Tottenham Hotspur heeft het onmogelijke gedaan. De Engelsen stonden 0-2 in het krijt aan de rust bij AFC Ajax, maar Lucas Moura deed het dan toch. De Braziliaan knalde zijn club met drie doelpunten naar de finale van de Champions League.

AFC Ajax had lange tijd uitzicht op de finale van het Kampioenenbal. Meer zelfs: de halve finale duurde enkele seconden te lang. Lucas Moura besliste anders over het Amsterdamse lot.

Ajax leek op weg naar een rustig avondje. Matthijs de Ligt - hoe kan je die kerel nog vergeten bij stilstaande fases? - kopte de thuisploeg na amper vijf minuten voetballen op voorsprong.

Ajax stoomde door - Johan Cruijff was wederom een trots man geweest. Iets voorbij het halfuur was daar Hakim Ziyech, op aangeven van Dusan Tadic. Droog én even heerlijk voorbij Hugo Lloris. 2-0. Boeken dicht?

Dat was zonder Lucas Moura gerekend. De Braziliaan bracht met twee doelpunten in vier minuten de spanning helemaal terug. Ajax moest terug en kreunde zich te pletter.

Enkele seconden voor het einde van de wedstrijd was het dan toch prijs. Opnieuw Moura dompelde de ArenA in rouw. De Nederlandse fans trakteerden hun team op een applaus. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld trekken naar Madrid.