Stadion: Le Canonnier
Waasland-Beveren wint van Moeskroen na aangename wedstrijd
Nils Wens

Waasland-Beveren heeft met 2-4 gewonnen op het veld van Moeskroen

Waasland-Beveren heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen op het veld van Moeskroen. Het werd 2-4 na een aangename wedstrijd. Door deze overwinning eindigt Waasland-Beveren op een derde plaats in groep B.

De wedstrijd begon goed met kansen langs beide kanten. Na 5 minuten kwam Foulon goed naar binnen en haalde goed uit, maar Vasic stond pal. Aan de overkant was er Van Durmen die alle tijd kreeg om uit te halen, maar zijn schot was te zwak om Swolfs in de problemen te brengen.

De vijf minuten die volgde waren duidelijk voor Waasland-Beveren. Milosevic had de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar Dussenne zat er nog knap tussen met een goede tackle. Ook Forte had nog enkele kansen, maar allemaal te zwak om Vasic in de problemen te brengen.

Daarna was het al Moeskroen wat de klok sloeg. Ze begonnen serieus druk te zetten op het doel van Swolfs, maar de doelman hield al bij al makkelijk stand. Leye, Benson en Awoniyi hadden kansen om de 1-0 op het bord te zetten, maar de schoten waren te zwak.

Het doelpunt viel dan uiteindelijk toch. Leye werd goed diepgestuurd en had alle tijd en ruimte om Awoniyi uit te kiezen en de bal te spelen. Awoniyi trapte de bal dan goed binnen naast Swolfs: 1-0.

Nog geen vijf minuten later kwam Waasland-Beveren al langszij. Badibanga had een heel knappe actie in huis en ging vlot voorbij Boya. Hij trapte dan meteen naar doel en deze ging via Dussenne in doel. Vasic was kansloos. Met 1-1 gingen de twee ploegen rusten.

Tweede helft

Het eerste kwartier van de tweede helft leek op het begin van de eerste helft. Ook nu hadden beide ploegen een paar kansen om hun team op voorsprong te brengen. Awoniyi en Benson voor Moeskroen, Keita en Badibanga voor Waasland-Beveren. Swolfs en Vasic kenden geen problemen met die kansen.

Uiteindelijk was het toch Waasland-Beveren dat op voorsprong kwam. Ampomah met een knappe actie op de flank en een goede voorzet. Jubitana liet de bal één keer botsen en knalde de bal dan mooi in de verste hoek. Deze twee spelers stonden nog geen vijf minuten op het veld en waren dus meteen belangrijk voor de bezoekers: 1-2.

Ook nu duurde het niet lang voor de bordjes terug gelijk stonden. Benson zijn schot kwam er niet volledig uit, waardoor de bal tot bij Awoniyi kwam. De spits twijfelde niet en had een kanonskogel in huis dat tegen de netten vloog: 2-2.

Nog geen vijf minuten later was er opnieuw een goede actie van Ampomah. Er kon niemand bij zijn voorzet, maar Badibanga ging de bal halen aan de achterlijn. Hij bracht opnieuw voor en dan kon Forte er wel bij. 2-3 voor de bezoekers. Moeskroen probeerde nog, maar kreeg in de laatste minuut nog het deksel op de neus. Ampomah vertrok op eigen helft en legde de bal knap naast Vasic: 2-4 en dat was meteen ook de eindstand.

Door deze overwinning eindigt Waasland-Beveren op de derde plaats in groep B. Moeskroen eindigt voorlaatste en dat is toch wel verrassend na hun sterke terugronde in de reguliere competitie.